Naar het stadion

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om te reizen. We lichten een aantal toe, want met 80.000 bezoekers rond het stadion kan het erg druk worden.

Niet met de auto naar het stadion

Het is rond het stadion erg druk met 80.000 toeschouwers. En aangezien er gratis P&R en OV beschikbaar is, eigenlijk de minste optie van allemaal.

Beter naar een P&R (gratis OV mits extra ticket)

Wij adviseren met de auto naar een P&R te gaan, en dan met de tram verder. OV zit gratis bij het kaartje in, dat is redelijk standaard in Duitsland, voor zowel concerten als voetbaltickets. Met name na de wedstrijd, als iedereen tegelijkertijd weg wil, ontloop je zo de drukte en lange wachttijden.

Let op: vanaf het seizoen 2021/2022 zijn er twee wijzigingen m.b.t. het gratis OV:

  1. Als je een print at home ticket hebt, moet je een apart (gratis) OV-ticket printen, zie link op je kaartje. Zo werkt het: Toets de link in, kies op het scherm BVB/Borussia Dortmund en vul de gegevens in: voornaam, achternaam, geboortedatum en email. Je moet voor elke persoon een OV ticket hebben. Op naam zoals het altijd bij online OV tickets is. Anders zou je er natuurlijk 100 uit kunnen printen ūüôą. Je kunt of de ontvangen pdf printen (zitten 4 qr codes op) of de qr codes los op je telefoon zetten. Er zijn vier vervoerders in de provincie, daarom krijg je 4 qr codes. Rond Dortmund heb je die van vervoerder VVR nodig. Als ik ze open vanuit de mail komen ze vanzelf in mijn Stocard app, de app waar bij mij alle klantenpasjes in zitten. Dus printen is niet nodig.
  2. Je kan vanaf nu in de hele provincie Nordrhein-Westfalen gratis reizen, waar het eerder alleen in het gebied van de vervoersmaatschappij VVR kon. Dus het kan nu tot aan de Nederlandse grens, naar het noorden toe tot aan Enschede.

Een handige P&R als je vanuit de A45 (geldt waarschijnlijk voor iedereen vanuit NL) komt is de P&R Dortmund Hafen. Adres: Speestraße, Dortmund. Vanuit hier kun je met de tram naar Dortmund CS (Hauptbahnhof), daar even uitstappen en de volgende tram weer instappen richting stadion (eindhalte). Gewoon de gele massa volgen, dan kan het niet mis gaan. [Als je je kaartje nog moet ophalen bij het stadion heb je officieel nog geen vervoersbewijs voor de tram. We hebben in dat geval de bestelbevestinging wel eens meegenomen, maar weten niet of dat voldoende zou zijn in geval van controle, hebben echter nog nooit ticketcontrole onder de grote aantallen supporters meegemaakt. Als ze poortjes gaan invoeren gaat deze optie niet meer werken.]

Voor de terugweg geldt hetzelfde: eerst weer naar Dortmund CS (Hauptbahnhof), dan op hetzelfde perron op de tram naar Hafen wachten, of de tram naar Westerfilde nemen, die ook via Hafen gaat.

Met de trein naar Dortmund

Op zich is het prima mogelijk om met de trein naar Dortmund te gaan, en vanaf Dortmund CS (Hauptbahnhof) verder met de tram zoals hierboven toegelicht. Dortmund Hauptbahnhof heeft een directe verbinding met Enschede, maar ook met  Aachen (bij de Nederlandse grens). Bij avondwedstrijden rijden sommige treinen niet meer zo laat, dat is dus niet altijd een optie.